UpWork Additional Clients Questions Answers

While submitting or applying the Upwork or oDesk, Elance jobs, UpWork Clients asked some additional Questions Answers to check your knowledge, confidence and experience.
Here are the list of that Upwork or oDesk Additional Clients Questions Answers.

1. What past project or job have you had that is most like this one and why?

Answers: According to your job requirements, I have done many projects like yours. For more details you can check my portfolio, profiles and employment history where you will find the similar projects like your desire one.

2. Do you have suggestions to make this project run successfully?

Answers: Sure I have suggestions for you in this project. According to my concept, the updated strategy and proper methods can make this project successful. And surely I will make this project successful.

3. Which part of this project do you think will take the most time?

Answers: According to your job details, I have years of experiences in both fields. And I always use the updated techniques and win the competition. I have a strong belief that I would be able to make this project successful within short time.

4. Have you taken any oDesk/Upwork tests and done well on them that you think are relevant to this job?

Answers: Yes I have taken oDesk/Upwork Skill Tests and I have done well. You can check my tests area. Default system of odesk/Upwork tests is a good method of justify oneself. And yes I appreciate it as well as I did well in here.

5. How much time do you think it will take to accomplish the task for google results ?

Answers: Competition is everywhere. Always want to be ranked in google. But failing in this competition is problematic. And I know this problem. The problem is the so called workers do not use the updated methods where I always hit the iron when it is hot. That’s why I can assure you that I will be able to do it in short times than the rest (2+ or 3+ months)

6. What part of this project most appeals to you?

Answers: Here the two parts of this project appeal me very much, one is that all the requirements are in favor of me and the second one is I like to do these kind of job. These kind of project and job give me mental satisfaction.

7. Why do you think you are a good fit for this particular project?

Answers: I think I am a good fit for this job because I have all the qualities that you are looking for. Experience is the golden factor in this project where you find in me at least 3+ years of working experiences over all the factors in your project.

8. Do you have any questions about the job description?

Answers: Your arrangement of the job description is fully understandable and I have understood it very well. Still I have no questions about your job description. If I need any information latter, I must convey you and discuss with you in a friendly circumstances.

9. Which of the required job skills do you feel you are strongest at?

Answers: I have carefully read your job description and I have more than 3 years of working experience in both of your required skills. And I am strongest at all of your required qualities. Hope I will be the perfect worker for you in this project.

10. What SEO jobs have you done in the past?

Answers: I have successfully completed many seo projects before, you can see my employment history and portfolio projects. I hope I will also be successful in this project. You can undoubtedly hire me.

11. How much time will you need to work on this project to see results and how will you spend your time working on this project?

Answers: I have a strong belief that I would be able to make this project successful within short time. I will spend my time working on this project hourly with white hat updated method and make it successful.

12. Have you done high quality back-linking before? if so what sites do you use?

Answers: Sure I have done high PR back-inkling before and ranked many sites. You can check my employment history and portfolio. (You can also include some links here)

13. Why should i chose you over the other 100 that have applied for this Job?

Answers: This is a good point you have asked. Here you will found many so called worker who do not know how to work. I am totally different from them. I have a long term plan to work in here, that’s why I am here with all qualities and experiences. I am here not to cheat you rather help you.

14. What challenging part of this job are you most experienced in?

Answers: Everything is now becoming challenging, If one has to win he or she should have the proper knowledge of the present situation. And I am most experienced in this factor. Hope I will make your project successful.

15. Who have you worked with that has yielded quick results. What was the cost to client to receive positive results?

Answers: I have successfully completed many projects. You can see my portfolio and employment history. And I took the relevant cost, I never ask for high price.

16. Tell me how you would go about increasing my rankings for my website?

Answers: Ranking a website on some certain keywords are now very difficult. But if one has relevant ideas and skills about the search engines’ logarithm, he/she must win this competition. According to that I will first make your site search engine friendly then I will make it popular to others and increase its rank.

17. Why did you apply to this particular job?

Answers: I have applied to this particular job because all the requirements of this project are in favor of me and I can 100% assure you that I must be successful in this project and satisfy you. I never apply to any job what doesn’t match my skills.

18. Have you read the job description fully and understand it and feel you are an ideal candidate for the job?

Answers: Great question. I never take any attempt without having the full knowledge of a matter. I have carefully read the job description and only then I decided to apply when I thought; I am the best one for this project. You can undoubtedly hire me.

19. What questions do you have about the project?

Answers: I have read the whole job description and it is really informative. I did not found anything that is irrelevant to me. I have understood every single part of the job description. Still I have not any question about the project. If I need any further help, I must ask you.

20. Do you have previous experience? If so, do you have some examples?

Answers: This is a good question, my dear client. And yes, I have a lot of previous experiences. For more on it please check my profile, work history and feedback. I have also added some portfolio that is more relevant to your question. Thanks a lot.

21. What can you do for us that someone else can’t?

Answers: Yes, really a good question. You have seen many freelancers have applied in this project but the best one for this project should be the person who has previous experiences for the relevant skills. And I have both experiences and skills. That’s why I can proudly assure you that I will be the best one among the all workers.

22. Can you read and understand English to a reasonable standard?

Answers: Yes, I can read and understand English to a reasonable standard. Although English is my second language, I practiced it well and now I am able to fully read, write, listen and speak in English. Hope our conversation will go well during the project.

23. Why should I hire you?

Answers: Yes, really this is a good question. You have seen many freelancers have applied in this project but the best one for this project should be the person who has previous experiences for the relevant skills. And I have both experiences and skills. That’s why I can proudly assure you that I will be the best one among the all workers. Hope you have got your Answerswers that why you should hire me?

24. Tell me how you would go about increasing my Keyword rankings for my website?

Answers:Ranking a website on some certain keywords are now very difficult. But if one has relevant ideas and skills about the search engines’ logarithm, he/she must win this competition. According to that I will first make your site search engine friendly then I will make it popular to others and increase its rank.

25. Which of the required job skills do you feel you are strongest at?

Answers: I have carefully read your job description and I have more than 3 years of working experience in both of your required skills. And I am strongest at all of your required qualities. Hope I will be the perfect worker for you in this project.

26. Do you have any questions about the job description? 

Answers:Your arrangement of the job description is fully understandable and I have understood it very well. Still I have no questions about your job description. If I need any information latter, I must convey you and discuss with you in a friendly circumstances.

27. Have you taken any Upwork tests and done well on them that you think are relevant to this job?

Answers:Yes I have taken oDesk/Upwork Skill Tests and I have done well. You can check my tests area. Default system of odesk/Upwork tests is a good method of justify oneself. And yes I appreciate it as well as I did well in here.

28. How long does it take to rank a website? or, How Long Does It Take To Rank on Google?

Answers: Let me tell you the truth behind SEO ranking. SEO is now a difficult process as everyone wants to rank their business. For this reason, the search engine’s logarithm is now updated and spam free. As a result, ranking a site overnight is completely impossible. SEO is a gradual process now. We have to rank a site gradually day by day. If you ask for an estimate, it may take 6 to 12+ months to get a website ranked in search engines. It also depends on the site’s keyword competition. If the keyword competition level is high, it will take much more time to get ranked. If the competition level is low, it will take less time to get ranked. Of course, we have to do white hat tasks for ranking a site. Black hat tasks are seriously harmful for a site. I always appreciate and do all the white hat methods to rank a website. I request that you to give me a chance to display my talent by working on your project. I strongly believe that I am your best candidate and I assure you that I will take your project serious each and every day.

29. How would you Market a new product with $0 Budget a year?

Answers: Thank you very much for asking a valuable question. I am going to put the answer in a short list. Please review the below list.

1. Leverage Communities

a. Subreddits
b. Craiglist
c. FB Groups
d. Quora
e. Niche Forums
f. Twitter

2. Incentivize users to share

a. $1 discount for every new sell from a user invite
b. $1 discount for sharing on fb or twitter
c. Create viral interactions such as quizzes or giveaways

3. Affiliate Programs

4. Blogger & Youtuber
a. give free products in exchange for reviews
5. Guest Blogging
a. provide quality content and sopt pitch your product

6. Reach out to your existing network

a. Friends
b. Families
c. Co-workers
d. Social media connections

7. Get your friends and family to share


8. Sell in person

a. Local meetup groups
b. industry events
c. door to door

9. Provide Free Service

a. Quick Sprout
b. Entrepreneur
c. KISSmetrics

30. Tell me about a brand that you like its marketing approach? and why do you like it?

Answers: Of course NIKE. I am surprised to see its marketing strategy. It knows well about client’s demand and provide several products according to the test of customers. I think the people who even never used any product of Nike, knows Nike very well. Nike’s media coverage and time to time product delivery are really appeals me.

31. What is important for you in a company you work for?

Answers: Freelancers are always exciting to satisfy their clients but very few clients think about worker’s satisfaction. I am really thankful to you for asking this question. I appreciate good behavior, well circumstances, good communications, friendly approach and time to time payment.

32. Do you have a past experience for copy writing?

Answers: Yes, I have past experiences for copy writing. I am blogger and write minimum two blog posts per day in my personal blog. I have added many samples in my portfolio area. I would request you to review them all.

33. Do you have a bachelors degree with journalism/ BA in English literature?

Answers: If you have this degree, please write “I have the required degree that you are asking for”. You can also put some information about your study areas. If you do not have that degree but you are skilled about the facts that are mentioned in the job description, please continue presenting that in a good way.

34. Have you worked on SEO , show me samples and examples with keywords ranking, Goal set up should be known.

Answers: Yes, I have been working on SEO for more than 3 years. I know the updated algorithm of google ranking process. I have ranked many sites and keywords. I am going to provide my ranking sites and keywords list in a row. I also know the process of goal set up.

35. Show me some examples of citations you have claimed in the past?

Answers: Citations are commonly known as business listings, directory listings, Yelp, business posting, directory submission, and so on. If you worked on citation before, please put a short list of your tasks.

36. How do you search for duplicate citations?

Answers: Duplicate listings can destroy your business and search engine presence. For finding out duplicate citations, I will make a citation sites list first. After that, I manually search in all the directories for the duplicate contents. Then I will take the action to remove the duplicate one.

37. What websites have you developed before?

Answers: I have developed several types of websites. I applied for your job because I met all the requirements that you were looking for. I am going to put a list of my developed websites. (Please put a list of your own developed sites, try to do short list and different types of site)

38. How long do you need to complete this task?

Answers: I am always a first learner. I have studied your project very well and understand it well. I have a strong belief that I would be able to complete your task in a short period of time.

39. How much time do you think it will take to receive a high ranking with Google?


Answers: Competition is everywhere and it is extremely important to receive a good ranking with Google. The problem is that most people do not use the updated methods to achieve a high ranking. I know and understand what buttons to push and when to push them so that I can I always hit the iron when it is hot. That’s why I can assure you that I will be able to do help you get ranked in a short period of time compared to everyone else.